Dienstverlening

Jeugd

Kinderen en jongeren besteden een groot gedeelte van hun dag op school. Er kunnen zich verschillende situaties voordoen waardoor het kind niet met plezier naar school gaat. Er kunnen schoolse problemen zijn zoals moeite met plannen en druk om te presteren. Ook speelt een groot deel van het sociale leven zich af op school. JuniorHulp biedt integrale hulp waarbij we handvaten bieden waarmee de jongere zelf aan de slag kan.

Jongeren kunnen door verschillende oorzaken uit balans raken. Het gevolg is dat ze niet lekker in hun vel zitten en daardoor minder goed functioneren in hun dagelijkse leven. JuniorHulp kijkt samen met de jongere naar de ontstane situatie en gaat met de jongere aan de slag om de koers weer te bepalen.

Soms is naar school gaan een strijd. Wij geloven dat een goede dagbesteding essentieel is voor het welzijn van jongeren. Het plezier in wat je doet, het feit dat je activiteiten een doel hebben en dat je resultaat ziet van je handelen geeft zingeving en een goed gevoel. Samen kijken we naar opleidingsmogelijkheden of een dagbestedingsplek die bij je past. De belangrijkste vraag is: waar word je blij van? Aan de hand daarvan brengen we behoeften en wensen in kaart. Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de krachten en eventuele beperkingen en zorgen we voor een passende plek.

Gezin

Probleemloos opvoeden en opgroeien is niet altijd even vanzelfsprekend. JuniorHulp biedt ondersteuning wanneer er problemen ontstaan binnen het gezin. Iedere jongere is onderdeel van een systeem. Binnen zo’n systeem worden mensen door elkaar beïnvloed, gedachten, gevoelens, verwachtingen en gedragingen ontstaan door reacties op elkaar. Wij helpen jongeren in het vinden van hun plek binnen het gezin, school, werk en vrije tijd. We besteden niet alleen aandacht aan het helpen van het kind maar ook aan de opvoeders, op deze manier kan het gehele systeem beter gaan functioneren. Daarmee bieden we een gunstig perspectief op de toekomst voor de jongeren.

Via IederZijnWerk kunnen we klanten ook bijstaan in het zoeken naar een baan of een dagbestedingsplaats. Daarnaast kunnen we vanuit onze expertise met jobcoaching de kloof overbruggen tussen onderwijs en werk of dagbesteding voor jongeren die moeite hebben zelf die sprong te maken.

Klik op deze link voor meer informatie over IederZijnWerk